Praktik

Du skal i praktik 3 gange i løbet af uddannelsen

Din første praktik ligger på 2. semester, varer 10 uger og er en børn- og ungepraktik. Her arbejdes med den pædagogiske relation. Du får SU under din første praktik.

De 2 andre praktikker er specialpraktikker. De er hver af 6 måneders varighed og ligger henholdsvis på 3.-4. semester, hvor der arbejdes med den pædagogiske/diakonale institution og på 5.-6. semester, hvor der arbejdes med den pædagogiske/diakonale profession. Specialpraktikkerne er lønnede praktikker, med mindre man vælger en udlandspraktik, hvor man som regel får SU.

Mens du er i praktik, har du en 32 timers-lang arbejdsuge på dit praktiksted, og derudover skal du læse relevant litteratur samt nedskrive iagttagelser, refleksioner mm. Som studerende på Diakonhøjskolen er du garanteret en praktikplads under alle dine praktikker.